Chcete mít přehled o dění na burze?

Finanční trhy zažily za léta své existence již mnoho turbulencí. Ta aktuální je tu stále s námi v podobě následků pandemie Covid-19. Ale není to jen korona virus, co ovlivňuje vývoj cen akcií. Do nálady investorů promlouvá též vnitropolitická situace na vybraných trzích, což nejvíce asi dokazují Spojené státy americké. A dost často jsou to situace, které přinášejí příležitost k růstu Vašich investic. Pokud chcete mít tyto informace přehledně uspořádané a srozumitelně komentované, sledujte pravidelně náš web nebo se přihlašte k odběru newsletteru.

Blíží se opravdu velká krize?

V médiích se objevil článek, který popisuje názor uznávaného investora Jeremyho Granthama, který předpovídá velký pád na burze <sup>1</sup>. Měli bychom se bát opravdu velké krize? Blížíme se k roku 2008 nebo až k Velké hospodářské krizi?

Krásy a kouzla se statistikou a proč není třeba koukat ostatním do talíře

Matematika se zdá být jedním z nejvíc polarizujících předmětů na školách – žáci ji buď milují, nebo nenávidí. Nepamatuji si, že třeba dějepis by vyvolával alespoň z poloviny takové emoce, jako právě ona.

David vs. Goliáš: Proč existují hrdinské příběhy, ale není dobré se jimi v investování řídit

V každém odvětví, ve kterém se vyskytují lidé, se čas od času vyskytne nějaké drama. Lidé nejsou roboti a mají emoce. A i když profesionální obchodníci je mají většinou pod kontrolou.

PROČ PODVODNÍCI NIKDY NEMAJÍ „ŠPATNÉ OBDOBÍ“

V dnešních dobách můžete narazit na spoustu společností, které nabízejí garantované měsíční zhodnocení. Odpovědět na otázku, zda lze něco garantovat v turbulentním burzovním prostředí, je opravdu těžké.

Proč je důležitý investiční (časový) horizont

Když se řekne investice, většině lidí vyskočí na mysl pohádkové zhodnocení. Uvědomělejším hned vzápětí možné riziko. A tak je to samozřejmě správě – platí víceméně přímá úměra mezi podstupovaným rizikem a potenciální „výhrou“.